Skip navigation.

DebConf5 lehdistötiedote

Debian-projekti

Debian-kehittäjien suurtapaaminen Suomessa

http://debconf5.debconf.org/
debconf5-press@linux-aktivaattori.fi

Vuosittainen kansainvälinen Debian-kehittäjien suurtapaaminen DebConf järjestetään tänä vuonna Otaniemessä Espoossa, 9. - 17. heinäkuuta 2005. Kohdeyleisö on Debian GNU/Linux -käyttöjärjestelmän kehittäjät, mutta myös käyttäjät toivotetaan tervetulleiksi. Paikalle odotetaan noin 200 järjestelmäkehittäjää ympäri maailmaa.

Konferenssi alkaa 9. heinäkuuta Debian-päivällä, joka on suurelle yleisölle ja lehdistölle tarkoitettu tapahtuma. Debian-päivä on myös yrityksille ja valtionhallinnolle mainio tilaisuus tutustua maailman kehittyneempään GNU/Linux-jakeluun. Kävijät voivat tavata kehittäjäyhteisön jäseniä ja esittää kysymyksiä suoraan ohjelmien suunnittelijoille.

Ensimmäistä päivää lukuunottamatta tapahtuman ohjelma on luonteeltaan tekninen ja suunnattu Debianin kehittäjille, keskittyen esityksiin, työpajoihin, ohjelmointiin työryhmissä sekä keskusteluihin. DebConf järjestetään yhteistyössä erään Suomen johtavan vapaiden ohjelmistojen ideahautomon, Linux-Aktivaattorin, kanssa. Tapahtumaa tukee taloudellisesti Credativ, Damicon, Hostway, HP, IBM, Intel, Linspire, Linux Information Systems AG, Linux Magazine, Movial, MySQL, NetApp, Nokia, O'Reilly, Progeny, SLX-Debian-Labs, Ubuntu, Univention, VA Linux Systems Japan ja Xandros.

Lisätietoja Debian-päivästä löytyy osoitteesta http://debconf5.debconf.org/about/debianday

Lisätietoja DebConfista, mukaan lukien tietoja osanottajille, löytyy osoitteesta http://debconf5.debconf.org/

Debian lyhyesti

Debian GNU/Linux on vapaa käyttöjärjestelmä, joka on kehitetty noin tuhannen vapaaehtoisten voimin ympäri maailmaa Internetin
avulla. Debianin keskittyminen vapaisiin ohjelmistoihin, sen voittoa tavoittelematon organisaatio ja sen avoin kehitysmalli tekee siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakelupakettien keskuudessa.

http://www.debian.org/

Linux-Aktivaattori lyhyesti

Linux-Aktivaattori on suomalainen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää Linuxin ja muiden vapaiden ohjelmistojen käyttöä sekä yksityisissä että ammattimaisissa ympäristöissä.

http://www.linux-aktivaattori.fi/

Lisätietoja antaa

  • Martin-Éric Racine +358 40 726 2737
  • Fabian Fagerholm

debconf5-press@linux-aktivaattori.fi